festival Bxhell : Jour 3 à l’Hectoliter

Brussel is een heerlijk perverse en gefragmenteerde stad. Een stad die, ondanks of dankzij haar zwerfvuil, een rijke humus biedt voor een wildgroei aan muziek, shows, labels, kunst en onafhankelijke bieren. Dit festival kruipt doorheen een aantal krochten in en rondom Broekzele.

DIAL 1000-BXHELL!
een 4 dagen brusselse festival
25 mars 2015 (J3) te Hectoliter
14:30 – 5 EUR

Ameel Brecht (1)
Frederik Leroux (X)
Halsbergeon (X)
Benjamin Franklin (X)

dialbxxlhell2015

Ameel Brecht (bxl)

Ameel Brecht is een van de kernmulti-instrumentalisten in Razen. Solo een meestergitarist die Fado en andere oude Europese genres versmelt tot intieme, zuiderse gitaarcomposities.

Frederik Leroux (bxl)

Wat krijg je wanneer je een klassiek geschoolde gitarist loslaat op een instrument dat hij niet beheerst. Een vlucht uit het canon, de kunde en de traditie. Frederik Leroux, ooit brein achter de intieme zaal Karelbal en labelbaas van het cd-r en cassettelabel Sil Anders, is een klassiek getrainde gitarist die zich wierp op de banjo, en lange raga’s schrijft. Hij speelde ondermeer samen met Kris Vanderstraeten, Nathan Wouters en andere.

Habergeon (bxl)

Habergeon is het pseudoniem van de jonge Brusselaar Simon Halsberge. Hij kan even vlot met soepele techno uit de voeten, als met abstracte composities en geluidsinstallaties. Daarnaast is hij het brein achter het tapelabel Gentle tapes waarop hij vorige jaar de tape “Sine” uitbracht, met tien uitgepuurde micro-suites in de kunst der oscilliatie — het meest elementaire partikel van muziek.

Benjamin Franklin (bxl)

Schaerbeeckse cultheld, meester in de blankemans casio-boogie en lid van het helaas ter ziele gegane Buffle. Benjamin Franklin maakt unheimliche popliederen uit een naïef universum waar alles peis en vree is, de dieren spreken en de mensheid zich aan melancholie laaft.zich aan melancholie laaft.

> Hectoliter
Place du Samedi
1000 Brussel

Publicités

Étiquettes : , , , , , ,

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s


%d blogueurs aiment cette page :